user_mobilelogo

Een periode waarbij alle houvast wegvalt is het moment dat je te horen krijgt dat je kanker hebt. Omdat ik hier als ervaringsdeskundige over kan meepraten, zie ik het als mijn missie om mijn ervaring met lotgenoten te delen. Coaching bij kanker is namelijk anders. Je moet bliksemsnel inspelen op een veranderende situatie. Coaching bij kanker speelt voor, tijdens en na alle behandelingen een rol. Ik kan je op weg helpen, ervoor zorgen dat je zelf de regie houdt en je rust kunt bewaren. Ik ben een van je reisgenoten tijdens deze lange reis.

Coaching bij kanker

Kom in beweging

Om je in deze moeilijke periode te ondersteunen gebruik ik mijn coachingstechnieken, maar ik zet meer in. Vanaf het moment dat ik zelf door deze periode ging tot aan de dag van vandaag, spreek ik veel medepatiënten. Ieder met zijn eigen verhaal en gedachtes. Zelf ben ik vanaf deze periode meer en vooral bewuster gaan bewegen. Even de deur uit op momenten dat het kan. Ik merk dat bewegen mij veel oplevert (het is ook wetenschappelijk bewezen). Ik zag ook dat medepatiënten die bewegen makkelijker door het totale proces komen. Beweging vormt nog steeds een belangrijk uitgangspunt van mijn coaching-bij-kanker-aanpak. Altijd even naar buiten om je lichaam en geest in beweging te krijgen.

Ongemakkelijke situaties bespreken

Tijdens de wandelingen praten we over situaties die ongemakkelijk voelen. Je kunt je voorstellen dat je aan de ene kant blij bent dat je weer vooruit kunt, maar aan de andere kant verandert zo'n gebeurtenis je leven voorgoed. Om iedereen zoveel mogelijk ruimte te geven – ook in het hoofd – vinden de gesprekken vaak plaats in de buitenlucht. Door buiten te wandelen zit je niet vast aan een therapeutische setting. Dat werkt heel fijn. De frisse wind maakt extra energie los bij de deelnemers, én: we bewegen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat kankerpatiënten die bewegen sneller herstellen en re-integreren in het arbeidsproces. Mijn taak is het om weer ruimte in de geest te creëren, zodat daar beweging kan ontstaan. Behalve het bewegen in de buitenlucht zijn er ook sessies met de fysio in de praktijkruimte.

Samenwerking oncologisch fysiotherapeut

Om je zoveel mogelijk te ondersteunen, werk ik samen met een oncologisch fysiotherapeut. Samen leveren wij een positieve bijdrage om jouw behandeling te verbeteren. Denk daarbij aan de voorbereiding op, en verwerking van operaties, chemotherapie en bestraling. Kanker heeft grote impact op je fysiek en psyche. Je raakt totaal uit balans. De ingrijpende behandelingen – zoals bestraling, chemotherapie of een operatie – kunnen leiden tot pijn, krachtverlies, stijfheid, spanningsklachten, oedeemvorming, conditieverlies en vermoeidheid. De gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut helpt daarbij. Ik richt mij tijdens de sessies vooral op het voeren van gesprekken over uiteenlopende zaken. Denk daarbij aan gesprekken over angst, vermoeidheid, zingeving, maar ook over je werk en je relatie. De onderwerpen variëren en komen aan bod in een caroussel. Je kunt dus op elk gewenst moment instappen in de coaching-bij-kanker-aanpak. Je kunt kiezsen of je een individueel traject wilt doorlopen of juist liever in een groep. De coaching-bij-kanker-aanpak zorgt ervoor dat je met meer vertrouwen de behandeling tegemoet treedt en sterker bent in lichaam en geest.

Persoonlijke ontwikkeling

Soms gebeurt het dat je met weinig moeite opeens een heel stuk vooruit komt in je persoonlijke ontwikkeling. Maar het komt ook voor dat je veel aandacht en energie investeert in je persoonlijke ontwikkeling en levert het – voor je gevoel – niets op. Dat eerste scenario voelt heel prettig, maar dat tweede scenario wil je voorkomen. En daar kan ik je bij helpen. Wil jij:

  • Meer zelfvertrouwen krijgen?
  • Meer uit je huidige baan halen?
  • Vitaler in het leven staan?
  • Je talenten volledig benutten?
  • Leren om je grenzen aan te geven?

Dan is het tijd om de eerste stap te zetten. Durf jij naar jezelf te kijken en de confrontatie aan te gaan die nodig is om in beweging te komen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik geef je, op basis van betrokkenheid en vertrouwen, inzicht in je eigen handelen. Uiteindelijk maak jij de keuze of je in beweging komt.

Vitaliteit

Vitaliteit neemt een steeds prominentere plaats in binnen onze maatschappij. Vitaliteit heeft betrekking op het versterken van je geestelijke en lichamelijke conditie. Maar vitaliteit gaat verder dan dat. Vitaliteit gaat over het vinden van balans in je leven. Wat kost je energie en waar krijg je energie van? Hoe maak je de juiste keuzes om je talenten volledig te benutten? Ben je vitaal, dan vind je plezier in je werk (terug) en laat je stress en burn-outklachten achter je. Daarnaast kijk je bij vitaliteit ook naar je voedings- en beweegpatroon. Wil je weten welke stappen je kunt zetten om meer vitaliteit te ervaren? Neem dan contact met me op.

Interim opdrachten

 

Op een persoonlijke manier werken aan verdere ontwikkeling van vaardigheden en kwaliteiten, oftewel ‘coaching on the job’. Ook voor deze intensieve vorm van begeleiding kun je bij mij terecht. Voordeel van deze aanpak is dat deelnemers meteen feedback krijgen en zodoende nieuwe vaardigheden direct kunnen uitproberen. Ze krijgen de kans om hiermee succeservaringen op te doen.

Op zoek naar een professional? Neem dan contact op met mij.

Team coaching

Teams vormen de bouwstenen binnen je organisatie. In een team zet je organisatiedoelen om in concrete resultaten. Maar wat bepaalt de kwaliteit van de samenwerking binnen een team? Wat is de kern van een sterk team? Die vragen kun je niet zomaar beantwoorden, maar je herkent misschien wel een van de volgende symptomen:

  • Teams of werkgroepen lopen vast

  • Een nieuw team is zoekende naar de juiste invulling

  • Binnen een team is weinig openheid en vertrouwen

  • Een team behaalt de vastgestelde resultaten niet

Het doel van teamontwikkeling is om de prestaties van en de samenwerking binnen een team te verbeteren. Een groeiende (of krimpende) organisatie heeft zijn eigen dynamiek. Je medewerkers moeten omgaan met veranderingen. Die veranderingen hebben niet alleen impact op je organisatie, maar ook op het individu. Als je hier op tijd voldoende aandacht aan schenkt zul je zien dat het team hechter wordt en dichter naar elkaar toe groeit. Dat komt de resultaten van je organisatie ten goede.

Vitaliteit binnen het team

Vitaliteitsbeleid neemt binnen organisaties een steeds prominentere rol in. Vitale organisaties houden hun medewerkers vitaal. Vitale mensen werken namelijk productiever, langer en zijn minder vaak ziek. Bovendien werken zij met plezier waardoor zij zich verbinden aan je organisatie. Je hebt binnen je team veel meer invloed op de vitaliteit van je medewerkers dan je misschien verwacht. Denk aan de effecten van een vitalere omgeving op het ziekteverzuim en personeelsverloop. De juiste aanpak levert je ontzettend veel op. Wil je weten welke stappen je moet zetten om tot een vitalere organisatie te komen? Neem contact met me op.

Contact gegevens

Gebroekerdijk 1

6101 VT Echt

M: 06-13118311

E:

 

Facebook 46LinkendIn 46

Erkend Coach

Logo StirLogo Insights Discovery

Bel me gerust op voor meer informatie