user_mobilelogo

Tijdens coachingstrajecten zet ik verschillende hulpmiddelen in. Een van die hulpmiddelen is TMA: de Talenten Motivatie Analyse. TMA geeft inzicht in je natuurlijke gedrag. Natuurlijk wil zeggen dat het gedrag is dat je vertoont zonder er bewust op bij te sturen. Bij Babette gebruikte ik TMA om dit inzichtelijk te maken. Babette vertelt over haar coachingstraject en de rol van TMA hierin.

tma

Inzicht in je natuurlijk gedrag helpt om regie te nemen op je eigen ontwikkeling. Het gaat vanzelf en kost daardoor weinig energie. Babette kon dat goed gebruiken: ‘Eerder tijdens mijn carrière liep ik al een keer vast in de vorm van een burn-out. Geloof me, dat gun je niemand. Ik wilde koste wat kost voorkomen dat het nog een keer zou gebeuren. In mijn zoektocht naar mijn eigen drijfveren kwam ik bij Yvonne uit. Zij sloot als persoon heel goed bij mij aan.’ Babette geeft aan dat ze al vrij snel doorhad dat de hulp van een coach bij een dergelijk traject veel meerwaarde heeft. ‘Je komt jezelf een aantal keer tegen tijdens zo’n traject. Het is best confronterend.’

Rol Talenten Motivatie Analyse

‘Waar word ik nu gelukkig van? Dat is de centrale vraag tijdens het coachingstraject bij Yvonne. We maken daarin gebruik van TMA. Via een vragenlijst worden mijn talenten, drijfveren en competenties in kaart gebracht. Daaruit bleek dat ik over veel creativiteit beschik. Dat is niet zo vreemd aangezien ik vroeger al een opleiding tot kleermaker heb afgerond. Daar is creativiteit ook heel belangrijk. Die creativiteit kan ik momenteel niet goed kwijt. Ik werk als HR-medewerker bij servicecentrum MER (Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen). Ik probeer in mijn rol creatieve oplossingen te bedenken waar eigenlijk gewoon formele procedures moeten worden gevolgd. Dat kost veel energie en levert mij (en de mensen waarvoor ik werk) zelden het resultaat op waar ik naar op zoek ben.’

Nieuwe weg

‘Dankzij Yvonne kijk ik naar mijn mogelijkheden. Zit ik nog op het goede spoor of moet ik de stap eens durven te zetten in een andere richting? Ik heb voor dat laatste gekozen en besloten een heel andere weg in te slaan. Ik weet hoe lastig het is om de eerste stap in een traject te zetten. Inmiddels heb ik ervaren wat het mij oplevert. Ik kijk nu weer een stuk positiever naar de toekomst. Daar hebben de inzichten vanuit TMA bij geholpen. Die inzichten zijn voor mij ook vastgelegd in een profiel waar ik altijd op terug kan vallen. Dat geeft houvast voor de toekomst. Fijn om deze weg samen met Yvonne te bewandelen, waarbij ik voldoende handvatten en vertrouwen heb gekregen. Nu kan ik er alleen aan verder werken.Yvonne heeft daaraan een bijdrage geleverd en zelf heb ik ook veel geïnvesteerd. En dat blijf ik doen…’

Share dit blog artikel

Submit to FacebookSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Gebroekerdijk 1

6101 VT Echt

M: 06-13118311

E:

 

Facebook 46LinkendIn 46

Erkend Coach

Logo StirLogo Insights Discovery

Bel me gerust op voor meer informatie