user_mobilelogo

Ik merk aan mezelf dat het de afgelopen weken druk is geweest. Dus nu bewust een dagje minder en genieten van de dingen om mij heen. Sporten bijvoorbeeld en een oude bekende uitnodigen die ik mijn mooie omgeving heb laten zien tijdens een fikse wandeling van 12 km. Toen we vertrokken zei ik: 'Misschien zien we vandaag de herten lopen'. En ja, we zagen ze. Zelfs twee keer. De opmerking die de bekende maakte was: 'Tjee, wat heb jij een open blik!'

schrijven

En dat is eigenlijk wat me aan het schrijven zette voor deze blog. Want 'schrijven is niet echt mijn ding', zeg ik steeds. Maar als ik eenmaal zit komen de woorden als vanzelf op papier. Ik zit dan in een flow die voor mij ten aanzien van schrijven ongekend is. Echter zoals een wijs persoon tegen mij zei: 'Volgens mij kun jij nu loslaten dat je niet kunt schrijven.' En ja, het blijkt steeds weer dat de blogs die ik schrijf goed gelezen worden....

En dan die open blik...

Is het een open blik of is het een wens die ik sterk voel en die dan ook gerealiseerd wordt? En hoe wordt die wens dan gerealiseerd? En wat is de relatie met hetgeen ik het liefst doe; mensen in beweging brengen?

Door de hoeveelheid vragen die er achteraan komen, merk ik dat dit de dingen zijn die me bezighouden, me op een bepaalde manier onrustig maken en tegelijkertijd de rust geven om behalve naar het doel ook naar de keuzes te kijken die zich aandienen. En vervolgens mijn acties te bepalen. Om er dan vanuit mijn Stralend Gele energie ook vol voor te gaan. Want het doel wil ik natuurlijk wel halen van uit mijn Vurig Rood.

Het zal een combinatie zijn. Steeds weer merk ik dat het hebben van een concreet doel goed is, maar niet voldoende. Ik heb in deze coronatijd ervaren dat ik juist mijn mindere voorkeurskleur – Helder Blauw – inzet om te bereiken wat ik graag wil bereiken. Met een open blik kijken naar de gebeurtenissen om mij heen en van daaruit zonder oordeel keuzes te maken.

De open blik bracht mij nu op het schrijven van deze blog. Niet mijn eerste voorkeur, zoals ik hiervoor al liet weten. Maar het schrijven helpt me om te reflecteren op mijn handelen. Even een moment terugkijken op de stappen die je hebt gezet. Corona haalt soms andere kwaliteiten in je naar boven. Omarm de situatie en maak er het beste van.

Share dit blog artikel

Submit to FacebookSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Gebroekerdijk 1

6101 VT Echt

M: 06-13118311

E:

 

Facebook 46LinkendIn 46

Erkend Coach

Logo StirLogo Insights Discovery

Bel me gerust op voor meer informatie