user_mobilelogo

Als je op internet op zoek gaat naar een coach dan komen vele smaken voorbij. Een veel gehoorde term toen bij mij het idee ontstond om voor mezelf te beginnen was dat ik onderscheidend moest zijn. Daar worstelde ik destijds best wel mee. Nu – drie jaar later – merk ik dat ik steeds beter dat onderscheidende kan benoemen en uitdragen. En blijkbaar hoort het bij mij dat ik daar die tijd voor nodig heb. Tijd die ik mezelf ook steeds meer gun.

 

onderscheidend

Duurzame inzetbaarheid

Iets waar ik mij vanaf het begin voor heb ingezet is duurzame inzetbaarheid. Gebruik maken van je eigen talenten en daar vooral ook geloof in hebben. Vertrouwen op jezelf, daar je kracht en energie uithalen en dan je eigen grenzen tegenkomen. Als je die grenzen bereikt, kijken wat je nodig hebt om dat vervolgens aan te pakken. In meer gangbare termen is dat het samenbrengen van vitaliteit, werkvermogen en employability.

Vitaliteit, werkvermogen en employability

Laat ik me nader verklaren door uit te leggen wat deze drie termen voor mij betekenen.

  • Vitaliteit: Energiek, doorzetten en veerkrachtig (levenskracht).
  • Werkvermogen: het fysieke, psychische en sociale vermogen om te werken.
  • Employability: Het vermogen om nu en in de toekomst verschillende werkzaamheden van een functie adequaat te blijven vervullen. Employability kan binnen je huidige organisatie of bij een andere organisatie zijn. Vitaliteit, werkvermogen en employability zijn een drie-eenheid. Het een kan niet zonder het ander.

Trots op wie ik ben

Waarvoor komen mensen nu bij mij? Wat maakt mij – met andere woorden – uniek? Ik ben wie ik ben met als rode draad mijn eigen vitaliteit en werkvermogen. Naast mijn talenten hebben mijn boventalligheid en mijn ziekte – zaken waar ik in het verleden mee heb gedeald – me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik ben mezelf, en dat is meteen het belangrijkste instrument dat ik inzet. Er is geen ander zoals ik. En daar ben ik trots op. Natuurlijk, ik gebruik tijdens mijn coaching ook andere hulpmiddelen. Maar zoals de naam al zegt: dat zijn slechts hulpmiddelen (Insights Discovery, TMA, Teamspiegel).

Ik hoor je denken: ‘Maar waarvoor kan ik dan bij jou komen?’ Tja, in arbeidsjargon noemen ze dat loopbaanvraagstukken, re-integratievraagstukken of competentievraagstukken voor het individu. Daar waar jij jezelf wil ontwikkelen zodat je duurzaam inzetbaar bent en blijft. Als ik het in mijn eigen woorden vertaal dan kun je bij mij terecht als je twijfelt aan jezelf en graag een stap verder wil komen. Als je last hebt van ongemakken die voortvloeien uit twijfel, werkdruk, werkstress of als je opeens gedwongen wordt om iets anders te gaan doen (en denkt dat de wereld vergaat). Of als je een andere functie ambieert en niet weet of je daar voldoende talent voor hebt of kunt ontwikkelen. Voor teams zijn het vraagstukken die betrekking hebben op de onderlinge samenwerking of de samenwerking met andere teams of klanten. Zet jij de eerste stap? Daarna wordt het makkelijker. Die eerste stap kun je zetten door contact met me op te nemen. Tijdens een kop koffie (iets anders mag ook), kijken we of er een klik is en of ik degene ben die tijdens jouw proces mee mag wandelen. Dat kopje koffie (en daarmee het kennismakingsgesprek) zijn voor mijn rekening

Share dit blog artikel

Submit to FacebookSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Gebroekerdijk 1

6101 VT Echt

M: 06-13118311

E:

 

Facebook 46LinkendIn 46

Erkend Coach

Logo StirLogo Insights Discovery

Bel me gerust op voor meer informatie