user_mobilelogo

In maart 2018 werd bij mij borstkanker ontdekt. Na een intense periode vol emoties wilde ik zo snel mogelijk de draad van het ‘gewone leven’ weer oppakken. Maar dat was toch lastiger dan ik in eerste instantie toe wilde geven…

Door Saskia Leenders-Wolfs

 Samen Bewegen

Op advies van de thuiszorg had ik een gesprek met iemand van maatschappelijk werk, maar dit voelde voor mij niet goed. Ook voor de oncologische revalidatie die door het ziekenhuis werd aangeboden, voelde ik weinig. Via mijn oncologisch fysiotherapeute kwam ik in de zomer de eerste keer naar een bijeenkomst van Samen Bewegen. Een klein groepje, waarin ik me meteen op mijn plek voelde. Het was fijn om mijn verhaal te kunnen vertellen maar ook om te luisteren naar de anderen. Hun ervaringen met kanker, met artsen, met het ziekenhuis, met bijwerkingen en met weer meedoen in de maatschappij. We deelden zowel angst als positiviteit met elkaar. Soms viel een traan, maar er werd ook heel veel gelachen. Net als iedereen om me heen leven de mensen van Samen Bewegen met elkaar mee, het grote verschil daarbij is dat zij het ook écht voelen en weten wat het is. Niemand had medelijden, maar wel medeleven. En het was heerlijk wandelen door het buitengebied van Echt, op gepaste snelheid, zodat iedereen kon genieten van de natuur en de omgeving. Vooraf dronken we een kopje koffie of thee met elkaar. De twee uur waren elke keer zo voorbij.

Juiste vraag

Tijdens deze bijeenkomsten kon Yvonne vaak die ene juiste vraag extra stellen waardoor we ook anders gingen nadenken over bepaalde zaken. Haar rol als coach, gecombineerd met die als ervaringsdeskundige zijn in deze setting van groot belang geweest voor mij. Yvonne is heel prettig in de omgang, praat makkelijk en luistert echt naar je. Ze heeft van nature een bepaalde rust en is tegelijkertijd ook een heel dynamisch persoon. Ze heeft mij veel vertrouwen gegeven.

Volste vertrouwen

Na een jaar wist ik dat het voor mij tijd was om af te ronden. Mijn borstkankerverhaal had een goede plek gekregen en ik was klaar met de bijeenkomsten. Helaas is in april 2020 opnieuw de diagnose borstkanker bij mij gesteld. En bij deze nieuwe diagnose horen helaas ook nieuwe behandelingen en nieuwe emoties. Maar ik heb het volste vertrouwen dat ik over een tijd ook deze periode weer goed kan afsluiten. Ik heb me in ieder geval weer aangemeld bij Samen Bewegen.

Share dit blog artikel

Submit to FacebookSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Gebroekerdijk 1

6101 VT Echt

M: 06-13118311

E:

 

Facebook 46LinkendIn 46

Erkend Coach

Logo StirLogo Insights Discovery

Bel me gerust op voor meer informatie